De yogahoudingen

De ‘Gedraaide-Kameel’ - een Kameel-var.

Een enkelzijdige Ustrasana-variant met een lichte torsie en Teensteun met een functie binnen haptoyoga (Eng. Revolved Camel Pose var.; Sankr. Sukha Parivrtta Ustrasana, Parivrtta = getorst, Sukha = gemakkelijk, Ustra = Kameel).

Door beetje torsen

Deze variant van de Kameel is een goed alternatief als we door het toenemen van de leeftijd de klassieke vorm moeten laten liggen. Met de toevoeging van een kleine torsie is de Gedraaide-Kameelhouding duidelijk lichter. Het is dus een vorm gericht op de rijpe leeftijd.

Een jonge Louis van Gorkom maakt de Gedraaide-Kameelhouding met een Teensteun.

De foto hierboven is duidelijker als een uitgebreide beschrijving. De voorste voet laat goed zien wat wij bedoelen met een Teensteun. Deze manier van plaatsen van de voeten maakt naast het torsen de strekhouding lichter. We kunnen de schouders tegenbuigen door zo knielend even een Armschroef te maken. Vervolgens maken we de Gedraaide-Kameel in tegengestelde richting. Het is goed de strekking enige tijd aan te houden. Afhankelijk van de tijd kunnen we dit een aantal keren herhalen. We plaatsen deze houding meestal in de activeringsfase van de les of sessie.