Yoga-oefenwerk

De ‘Polsflap’ - een Haptoyoga-Move;

Het losmaken van de pols met een snelle beweging in de pols. Deze oefenvorm wordt ook beschouwd als een onderdeel, want we kunnen de Polsflap binnen diverse houdingen plaatsen.

Werken aan de snelle beweging

De snelle beweging is in de klassieke yoga zeldzaam. In haptotantra speelt deze beweging een veel belangrijker rol. Op de foto kijken we min-of-meer door de Polsflap heen.

We kijken door de Polsflap heen (Louis van Gorkom).

Het is een digitale camera. Zo'n camera tast het beeld af. Daarom is de pinkzijde van de bewegende hand meer doorschijnend. Dus moeten we de hand even stil zetten.

We kijken naar de stilstaande hand (Louis van Gorkom).

We zien nu dat de pink achter de ringvinger in de moment wordt verborgen. Nog een verklaring voor het doorzicht op de eerst foto. We zien een losse 5-hand. Dit mag ook een B-nul-hand of een B1-hand zijn. De kern van de Polsflap is de snelle beweging waarmee we onze pols losmaken. We kunnen deze snelle bewegingsvorm tezamen met het sidderen beoefenen. Ter aanvulling kunnen we hier nog een aantal vergelijkbare onderdelen en Moves noemen zoals de: Armbinding, de Armschroef, de Balansbuiging, de Bidgreep, de Gekeerde-Bidgreep, de Gespgreep, de Greep, het Lostorsen, de Lotusvorm, de Rugboog, de Stronkvorm, de Teensteun en de V-Strekking.