Yogahoudingen

Het ‘Lostorsen’ - een haptoyogavorm

Staande ons bovenlijf met de adem mee van links naar rechts draaien, waarbij de armen losjes hangen, zodat ze gelijk een zweefmolen zijwaarts wijken. We noemen deze Move Lostorsen.

Omgaan met deze corrector

De onderstaande fotobanner toont in drie plaatjes het Lostorsen, dat wervelkolom settelt en ontspant. Deze oefening delen we binnen haptoyoga in onder de correctors. Het Lostorsen wordt meestal binnen de staande houdingen en oefeningen geplaatst, hoewel iets hurken is ook mogelijk.

Een oude Louis van Gorkom torst los.

Bij die overgang naar hurken gaat de basis over in de richting, van wat we de Ruiterstand noemen. We vormen de benen zoals we op een paard zitten, ofwel de beenvorm van de de Plavasana. Zo kunnen we de uitvoering persoonlijk aanpassen; er is niets tegen een tussenvorm (variant). De deelnem(st)er dient zelf aan te voelen, wanneer zijn of haar eigen rug om deze bewegingsvorm vraagt. Dit kan door de oefening op dat moment gewoon te maken. De lesgever kan dan de les aanpassen. We kunnen het Lostorsen goed combineren met diverse Moves zoals: de Balansbuiging, de Balmove, de Bloemmove, de Fonteinmove en de Neushoornmove.