Vrijheidskwartier - roman...

25c. Worsteling met de roddelpers

Een wonderlijke ervaring

‘Fatima ziet hoe Sandra haar levenloze lijf met hartmassage weer aan de praat probeert te krijgen. Het lijf ligt op de vloer. De handboei is verwijderd van de rechter pols. Aan de andere kant zit Hans met de andere handboei om. Inspecteur Nieuwland gebruikt zijn smartphone. Er is geen gevoel van eenzaamheid, noch voelt de tijd aan zoals ze dat zo vaak bij de bushalte heeft ervaren. Er is slechts een intens gevoel van geluk.

Een ambulance medewerker komt binnen, die met meteen zuurstof toedient. Een andere medewerker sluit de elektroden van een defibrillator op haar borst aan. Haar lichaam wordt op een brancard gelegd. Dan wordt haar lijf door middel van de handboei aan de brancard geketend en vervolgens ingepakt in dekens. Gelijktijdig kust Sandra vluchtig haar voorhoofd.

Fatima zweeft naar beneden en kust Sandra met haar lichtgevende gestalte. Dan laat ze zich meevoeren. Ze zweeft een lichtgevende tunnel in en voelt dat ze niet alleen is; er is een onbenoembare geborgenheid. Uit de verte klinkt er verrukkelijk gezang. Dichterbij ziet ze wezens op haar af vliegen. Het zijn engelen. Tot haar verbazing zijn de meeste naakt. Slechts een enkele engel draagt een ragfijn doorzichtig gewaad. Nu ze nog dichterbij komen zijn er duidelijk manlijke en vrouwelijke engelen te onderscheiden.

Ondertussen wordt de tunnel al maar wijder. Fatima merkt, dat ze om zich heen kan kijken. Even kijkt ze terug. Het eind van de tunnel is in die richting niets dan een puntvormig licht te zien: “Sexy popp'tje ev'n rustig hè” ... ‘Hans Stegeman hoe kun je zo kloterig hard zijn!’ ... “Sandra, met terroristen kun j' geen risico nem'n.” ... ‘Jullie moeten je vergissen. Fatima is geen terroriste, maar mijn hartsvriendin!’ ... “Dame gedraag je, anders bergen we je wel even op!” de laatste stem komt duidelijk van inspecteur Nieuwland; ze beseft dat ze in het hoofd van Sandra zit. Gelijktijdig is er een snerpende pijn in haar rechter pols; nee, het is de pols van Sandra.

Fatima richt haar gedachte op Sandra met: ‘Sandra het komt goed met mij.’ De pijn in haar pols verdwijnt als sneeuw voor de zon en er komt een gevoel van vrede over haar...

Wordt vervolgt met: 25d. Tineke's oudjaar.