Werken aan evenwicht
We gebruiken de “Stronkvorm” als remedial-aanvulling op de staande evenwichtshoudingen op één been. Als voorbeelden noemen we hier de Garudasana, de Virabhadrasana en de Vrksasana. De afbeelding hieronder toont deze manier van het plaatsen van de voeten.

De beoefenaar heeft zo een groter steunvlak, waardoor het bewaren van het evenwicht iets eenvoudiger is. Ook kan het een opstap zijn naar de dynamische vormen in evenwicht. We kunnen zo met het bovenlijf en de armen een veelheid aan bewegingen maken, zoals we dat zien bij Tai-chi en sommige Moves (bewegingsoefeningen).
We duiden deze variant dan met de naam Stronkmove. Als voorbeeld noem ik hier het zijwaarts bewegen van een naar boven gestrekte Gekeerde-Bidgreep staande in de Stronkvorm. Vanzelfsprekend is het een taak van de docent of de lesassistent te wijzen op de diverse varianten, die door de combinatie van houdingen met meerdere benoemde onderdelen kunnen ontstaan. Verder kunnen we ideeën opdoen onder het begrip Remedial-Yoga.
Tot slot noemen we nog wat Moves en onderdelen uit haptoyoga zoals de: Armbinding, de Armschroef, de Balansbuiging, de Balmove, de Bidgreep, de Bloemmove, de Fonteinmove, de Gespgreep, de Greep, de Lotusvorm, de Namaste, de Neushoornmove, de Rugboog, de Stropvorm, de Teensteun, de Voetgreep, de V-Strekking en de Vuiststeun.