Werken aan de schoudergordel
De afbeelding hieronder toont de Greepvorm vanuit een rolstoel. We kunnen de Greep combineren met een veelheid aan houdingen. De vorm op de foto is een minimale uitvoering (Gespgreep, Haakvariant-Greep).

We ademen in de Greepvorm rustig door. Nog beter is het als de natuurlijke adembeweging bijna ongemerkt doorgaat. Het is een onderdeel van een yogahouding.

Op de foto hierboven zien we Louis van Gorkom de Greep buigen. Hierdoor wordt de strekking versterkt. We moeten deze intensievere strekking wel aankunnen. We zien de Greep in de klassieke Yoga ook in de Gomukhasana (Koehouding). Met de Greep strekken we schoudergordel aan de voorzijde, zodat er naar achteren meer bewegingsruimte ontstaat.
Deelvormen kregen een eigen naam
Het benoemen van nieuwe deelvormen (onderdelen) is handig bij het zoeken naar aanpassingen, zoals in Remedial-Yoga. Nu was de Greep — voor het bouwen aan haptoyoga — het enige onderdeel met een eigen naam. Deze naam zoemde al rond in het yogawereldje en is waarschijnlijk ontstaan vanuit ‘het in elkaar grijpen van de handen’.
De Greep was dus de aanleiding om bij het ontwikkelen van haptotantra, te zoeken naar namen voor de diverse bruikbare onderdelen in de yogahoudingen. Met het bouwen van de vorige versie van deze site zijn daar nog meer deelvormen en Moves bijgekomen.
De Greep is een vorm voor alle leeftijden. We kunnen deze deelstrekking zowel staand, knielend als zittende uitvoeren. Dus mag de Greep in kinderyoga zeker niet ontbreken. Andere aangepaste vormen, onderdelen en Moves zijn: de Armbinding, de Armschroef, de Bloemmove, de Gekeerde-Bidgreep, de Lotusvorm, de Namaste, de Polsflap, de Rugboog, de Stoel-Neushoorn, de Stoeltorsie, de Stoel-Walvis, de Stoel-Zijboog, de Stronkvorm, de Stropvorm, de Teensteun, de Voetgreep, de V-Strekking en de Vuiststeun.