In de foto hieronder buigt ‘Lous van Gorkom’ in een voorwaartse buiging met strekking als onderdeel van de Balansbuiging. In de Move kunnen we momenten van strekken inbouwen, maar de beweging gaat verder.

De strekking ligt in de afbeelding hierboven achter het standbeen dat we links op de foto zien. Rechts op de foto staat de voet in Teensteun. De hiel staat daarbij tegen dat standbeen. We zien dat het standbeen — waar het aan de achterkant dient te strekken — wat is gebogen. Hij moet dus overeind komen om het standbeen te rechten. Dit zal hij — gevolgd door naar voren buigen — soms een aantal keren moeten herhalen.
Buigen in alle richtingen
De Balansbuiging gaat verder dan de voorwaartse buiging. Alle mogelijke buigingen in evenwicht. Zo zien we hieronder ‘Louis van Gorkom’ met de achterwaartse variant.

Dit kunnen we aanvullen met een scala aan Moves. De bewegingen zijn vloeiend met de adem mee en bij de statische momenten ademen we rustig door.

Hierboven zien we nog een variant van zijwaarts buigen in de Balansbuiging. Het is wat meer een kunst, om hierbij het evenwicht te bewaren; de steen kan dan helpen.

De blik van ‘Louis van Gorkom’ gaat zo naar zijn voeten. We zien de positie van de voeten op de bovenstaande foto, echter de voeten zijn inmiddels verwisseld. Zorgvuldig plaatsen van de voeten in Stronkvorm is noodzakelijk. Let op de hiel van de voet in Teensteun tegen de enkel. Jonge gezonde mensen kunnen zich beter richten op asana's zoals de Vrksasana, Virabhadrasana en de Garudasana.