FAQ

Veel gestelde vragen met antwoorden

Allereerst dit is een uitdagende site bedoeld voor mensen, die menselijke, sociale naaktheid zien als een mogelijke staat van zijn. Wie daar een probleem mee heeft moet hier niet zijn! Verdere beweringen, bezweringen of vragen hierover laten we in de prullenbak verdwijnen. Dan blijven er nog de zinvolle vragen over. Hier volgen de veel voorkomende met antwoorden:

Vragen over de frame-versie

 Waarom is de site Natspel.nl nog niet af? We waren een heel eind met de vorige versie van deze site. Toen kwamen er bots die met behulp van kunstmatige intelligentie, naar afbeeldingen zochten. We konden de financiële risico's daarvan niet dragen.

Wat gebeurt er met de oude versie van Natspel.nl? Deze wordt omgebouwd naar lesmateriaal en vormt met zijn inhoud nog steeds het sjabloon voor deze nieuwbouw. Verder zoeken wij een uitgever, die het gehele project overneemt.

Vragen over de HTML5-versie

Komt Natspel.nl ooit los van Webwerk? De rechtstreekse verbinding van Natspel.nl met Webwerk was een noodgreep om onze positie in Google enigszins te bewaren. Zo konden we de nieuwbouw, die al klaar stond voor de verre toekomst, vervroegt gebruiken. Helaas moeten er nu nogal wat links van de menu's veranderen. Dit neemt tot onze spijt veel tijd, maar de toekomst zal het eens brengen. We zijn al begonnen met het vervangen van veel pagina's en de bijbehorend sjablonen. Geleidelijk zullen daarna de andere links worden vervangen.

Waar komt de verbinding met Webwerk? De verbinding met Webwerk loopt in de toekomst (verre toekomst) via de pagina ‘Vrijwilligers’.

Waar vind ik de gewone oefeningen? De ingang (via links) naar de gewone oefeningen staat voorlopig op de pagina over Remedial-Yoga. Een pagina ‘oefeningen’ zit samen met meer oefeningen in de planning.

Wat doen jullie met zwervende Sanskrietnamen? De namen van asana's zonder links zijn bedoeld, om in de toekomst een pagina aan te linken. Ze komen uit de vorige versie van deze site. Voorlopig zal de lezer helaas deze ontbrekende asana's, zelf via een zoekmachine op moeten zoeken. Naakt of gekleed het is de zelfde yoga en het web staat vol met info over yoga!

Wat moeten wij met zwervende Nederlandse namen? Soms zijn deze namen algemeen bekend binnen de yogawereld en dus gewoon te Googelen. Bij andere namen uit haptoyoga ligt het moeilijk; helaas. We hopen binnen enige tijd met de aanvullende pagina's te komen, maar het maken van tekeningen kost tijd. Wel kan men zich als naaktmodel aanmelden.

Hoe gaat de roman aflopen? Dat hangt af van de inbreng van de lezers. Dus momenteel is de afloop van de roman nog steeds ongewis. We kijken uit naar de reacties.

Wanneer spelen de romanfragmenten rond Gerda? De inhoud uit deze fragmenten komt uit de periode dat haptotantra ontstond. De persoon Gerda als zodanig bestaat niet. Het is een samenvatting van vele cursistes uit die tijd. Dit geldt ook voor de andere figuren. Een uitzondering daarop is Louis. Dat is gewoon Louis van Gorkom. De romanfragmenten spelen in de tijd van teloorgang van haptotantra. In chronologische volgorde geef ik hier de onderwerpen: passiefmaatje, inleidingsfase, Banaanhouding, Bekkenlift, afleiden, inspanningsfase, ontspanningsfase en activeringsfase.

Vragen over de vereniging

Vormen (zijn) jullie een actiegroep? Ja, naast de reguliere activiteiten  — zoals Natspel, yoga en lijfwerk —  komen wij op voor de bevrijding van het naakte lijf. Voorlopig wij gaan dus uit van de naturistische beweging, zoals deze in de vorige eeuw vorm heeft gekregen. Soms organiseren wij een wat meer provocerende actie, of doen we mee aan een dergelijke actie. Zo vinden we dat parken moeten worden vrijgegeven voor naturistische recreatie.

Waar is nu ons account? Helaas is nu ons account op “Startpagina.nl” geheel verwijderd. Wij hebben sterke aanwijzingen, dat dit komt door de verbinding met Facebook, waardoor de regels ten aanzien van naakt en links zijn aangepast. Bovendien worden ze ook gehandhaafd; algoritme? Snel nogmaals een nieuw account aanmaken heeft geen zin.