De roman

Over de privacy van de cursisten

Het weergeven van in een romanvorm is een oud idee. Het ontstond reeds bij het gloren, van wat we nu definiëren als haptotantra. De bedoeling hiervan was in de eerste plaats de bescherming van onze cursisten. Er was toen nog geen sprake van een website. Het web bestond nog niet! Wel deelden wij lesmateriaal uit en droomden van een boek.

Terug naar de kernwaarde

We waren best tevreden over de vorige versie van deze site, maar er was een groot mankement de kern van haptotantra werd ondergesneeuwd door de verbindingen naar de traditie van yoga en tantra. Dit kwam door het ontbreken van vrijwillige modellen voor afbeeldingen. Hoewel de vorige versie juist gericht was op het binnenhalen van deze modellen, is dit helaas, nagenoeg zonder resultaat gebleven.

Inmiddels is het ludieke Internet van weleer verdwenen. De commercie heeft het web overgenomen. Het algemene klimaat is door de verpreutsing verre van gunstig. De sociale media weren nagenoeg alles wat met naakt van doen heeft. Dat geldt zeker voor afbeeldingen! Wij moeten dus de bakens verzetten. Een technische site over haptotantra gebaseerd op afbeeldingen met korte tekst, laten we aan de lesgevers van de toekomst...

Dus terug naar de roman

Daar we beseffen dat de web-lezer niet houdt van lange teksten, kiezen we nu voor de roman om haptotantra voor de toekomst te bewaren. De lezer zal dan  — met behulp van eigen fantasie —  de tekst moeten omzetten in de praktijk van de beoefening. Voorlopig zijn er slechts een aantal romanfragmenten, die eens werden uitgedeeld bij het papieren lesmateriaal. Het uitwerken, bijschrijven en herschrijven van dat materiaal zal enige tijd nemen;

Natugroetjes, Louis van Gorkom.

PS. de eerste stap in het herschrijven is gezet. Wel is de tekst nog aan verandering onderhevig. Opbouwende opmerkingen zijn dus welkom. Lees nu verder op: 1. Is het toeval of lot.